Chris van der Hoef werkt bij Amphora in dezelfde stijl als hij bij zijn eerdere werkgevers deed. De vormen van zijn sieraardewerk herkennen we uit eerder werk en ook het nieuwe serviesgoed bestaat voornamelijk uit variaties op vroegere modellen.
Wel tekent hij een aantal nieuwe abstracte decors. Daarnaast pakt hij eerdere weer op die hij soms verbetert of zelfs opnieuw uitvindt, zoals het medallion op de onderstaande theekop, een vereenvoudigde maar ook uitgebreidere versie van het decor 1009 dat hij bij Plateelbakkerij Zuid-Holland introduceerde (zie foto bordje).
Het enige dat Van der Hoef bij Amphora niet echt oppakt, is het ontwerpen van plastieken. Van zijn hand is bij deze fabriek slechts één plastiek bekend, een realistisch vormgegeven olifant.
einde van de samenwerking
In 1911 komt er na een periode van 3 jaar een einde aan de samenwerkingsverband tussen
Van der Hoef en Amphora. Het hoe en waarom is niet bekend. Als gevolg houdt De Urn op te bestaan.
Sillevoldt en Perelear bedachten voor de verkoop een concept dat goed uitpakte. Ze besloten hun plateel alleen in winkels aan te bieden waar exclusief Amphora producten zouden worden verkocht. Daarvoor kozen zij drie strategische lokaties. Naast in Rotterdam (Hoogstraat 244) was dit in Den Haag (Passage 6) en Amsterdam (Kalverstraat 149).
Halfverwege 1911, mogelijk na het vertrek van Van der Hoef en misschien in het kader van aanstaande wijziging bij Amphora, werd dit concept losgelaten.in de prijzen
Dat de Amphora een fabriek was om serieus te nemen, bewijzen de prijzen die werden
behaald:
- 1908 het eerediploma met gouden medaille op de al eerder gememoreerde Reclame tentoonstelling in Arnhem
- 1909 de zilveren medaille op de Middenstands Tentoonstelling in het Paleis van Volksvlijt te Amsterdam en de Grand Prix op de Imperial International Exhibition in Engeland.
- 1910 op de wereldtentoonstelling in Brussel zowel voor de Amphora een Diplome d’honneur als ook op persoonlijke titel voor Van der Hoef Medaille d’or een prijs.
- 1911 in Roubaix een Eerediploma voor de Amphora,
voor Chris van der Hoef een Gouden Medaille voor zijn
werk bij Amphora.
Chris van der Hoef bij Amphora
pagina 2