De portretten zijn zo vormgegeven dat het lijkt alsof ze zijn opgerold. Heldenrollen zijn ze genaamd en één daarvan is toebedacht aan Benno Steenaert, als dank voor zijn bijdrage aan het behoud van Arnhems erfgoed.
4 heldenrollen; van links naar rechts:
Iris van Herpen, modeontwerpster
Judith van den Boom, ontwerpster
Benno Steenaert, collectioneur
Baron van Verschuer, collectioneur
Het aardvarken

Voor de deur van Rozet waakt een enorm aardvarken... Hoewel, blijkbaar net terug van een feestje ligt hij in katzwijm op zijn rug. Voor kinderen - en ja, zelfs voor vele volwassenen, we geven het toe - is dit een ideale gelegenheid om zijn buik te beklimmen en er dan heel hard van af te rennen.
Rozet-buiten
heldenrollen
vier-vazen

 

btn vooruit

Om naar de volgende pagina te gaan, klik op de pijl rechts
btn home
achteruit
A.F. siervaas,
ontwerp Klaas Vet,
beschildering W. Hartgring
collectie Benno Steenaert

Verzamelwoede en creatiedrang

Verzamelen zit in je genen, daarvan is Benno Steenaert overtuigd. Maar – weten wij - de ene verzamelaar is de andere niet. Bij Benno ging van kinds af aan zijn verzamelwoede gepaard met creatiedrang. Hij liet de reguliere sigarenbandjes en postzegels links liggen en spaarde gereedschap.

portret-te-kijk
Precisie

Zijn collectie gaf hem niet alleen voldoening, hij kon er ook lekker mee knutselen.
Spelenderwijs leerde Benno met het gereedschap omgaan. Hij ontwikkelde technisch inzicht én een fijne motoriek in zijn handen waardoor hij steeds nauwkeuriger kon werken. Benno werd orthopedisch chirurg met als 'topic' de wervelkolom.

 

Rozet-vaas
Benno bracht een uitzonderlijke collectie plateel van de Arnhemsche Fayencefabriek bijeen en de kans is groot dat deze voor Arnhem bewaard zal blijven.

Vier kapitale vazen hebben als bruiklenen een plaats gekregen in één van de vitrines in Rozet.
interieur van Rozet met rechts de vitrines en de portretgalerij
Kunstacademie

Experimenteren met nieuwe technieken en materialen doet Benno nog steeds. Na zijn pensionering in 1997 begonnen hij aan een opleiding aan de Arnhemsche Kunstacademie. Hij schildert en maakt objecten met alles wat hem voor de voeten komt. Samen met medestudenten uit zijn jaargang exposeert hij regelmatig.
Rozet-trappen
Een heldenrol
Rozet staat op een relatief klein perceel en is vooral hoog. Een fraaie en indrukwekkende trappenpartij verbindt alle organisaties met elkaar.
heldenrol
Langs de wand van deze ‘binnenstraat’ zijn vitrines aangebracht plus een lange portretgalerij om personen mee te eren die veel voor Arnhem betekenen of hebben betekend.
aardvarken

Rozet

10 december 2013 opende H.K.H. Prinses Beatrix in Arnhem het nieuwbouwcomplex Rozet. Dit door Neutelings Rietdijk Architecten ontworpen gebouw brengt de bibliotheek onder één dak samen met een waaier aan organisaties voor studie, kunst, cultuur of erfgoed en niet te vergeten: café restaurant Momento.

 

Heldenrol voor Benno Steenaert
voor collectie Arnhemsche Fayencefabriek

 

laatste editie

serviezendomein.nl

archief

register

overzicht serviezen

tijdbalk

wij zoeken

een link naar

reacties

home


 

Hier wordt de inhoud voor id "wrapper" weergegeven