DUS architects:
'Potato Table Ware',
serviesgoed geprint van aardappelpulp

Recycling

Vooral het hergebruik van afvalstoffen is een thema dat veel designers bezig houdt. De zoektocht naar wat we kunnen maken van afgedankte materialen als glas en plastic begint steeds meer vruchten af te werpen.

Vormvrij-3
btn vooruit
btn home
achteruit3d Printer

Veel nieuws komt voort uit de gestage ontwikkeling van de 3d printer. Allerhande materialen blijken zich met opzienbarend resultaat in laagjes te laten opbouwen. Van pulp van aardappelschillen maakt DUS architects een designservies dat in een sterrestaurant niet zou misstaan. Extra leuk is het dat de vormen van het serviesgoed elegant verwijzen naar het materiaal: de aardappel. Maar kiest u voor een pompoenservies; de printer kan het maken.

Theo Salet en Rob Wolfs

Zelfs beton lijkt zich gewillig naar het apparaat te voegen. Erg leuk die kleine badeendjes bij Theo Salet en Rob Wolfs, al zou ik ze verre houden van mijn kleuters....

Salet-en-Wolfs
Maar hun halve (hier niet afgebeelde) gevel compleet met ingeprinte energiebesparende eigenschappen lijkt me een overtuigend bewijs van wat de betonprinttechniek vermag.
Vormvrij-2

Vormvrij

Vormvrij
print allerhande objecten en objectjes met verdunde klei. Van klein en simpel tot uiterst complexe beeldhouwwerken. Heel fraai is een serie vaasjes met een lijnenspel dat zonder de printer onbereikbaar was geweest.


Potato-Tableware
Vormvrij-4

Oplossingen

Aankomend talent zowel als de grootmeesters van het Dutch Design laten zien hoe zij hun best doen oplossingen aan te dragen voor grote maatschappelijke vraagstukken. Hoe laten we de aarde zoveel mogelijk onaangetast? Wat kunnen we bedenken om alle rommel die wij achterlaten voor het algemeen nut in te zetten? En niet te vergeten: hoe helpen we mensen die in onze samenleving buiten de boot zijn gevallen?
Alvorens met oplossingen te komen trekt de nieuwe ontwerper er eerst op uit om de problemen in kaart te brengen en vervolgens gaat hij of zij zich bezinnen op een remedie.

ddd

De Dutch Design Week staat dit jaar in het teken van duurzaamheid en sociale betrokkenheid. Op grote banners door de expohallen worden de exposanten én de bezoekers op hun verantwoordelijkheid gewezen: ‘it’s your world’. Achterover leunen en afwachten wat de toekomst brengt, dat is in Eindhoven geen optie.
Gezien tijdens de Dutch Design Week,
maker onbekend.
DDW-world

Serviezendomein kijkt graag naar oude stijliconen, maar met evenveel plezier richten we onze ogen op het allernieuwste design. Zo lieten we ons in één weekend eerst in het Haags Gemeentemuseum imponeren door historisch verantwoorde praaltafels, waarna we ons naar Eindhoven haastten om ons tijdens de Dutch Design Week te laten overtuigen dat het met onze toekomst helemaal goed komt. Nergens wordt je zo enthousiast als in een loods vol wakkere ontwerpers die met al hun inzet, pret en plezier proberen de wereld een gunstige wending te geven.

Dutch Design Week 2015

Blik op de toekomst!


 


 

 

 

 

 

 

 

laatste editie

serviezendomein.nl

archief

register

overzicht serviezen

tijdbalk

ontwerpers

producenten

kent u dit servies?

wij zoeken

een link naar

reacties

home

Hier wordt de inhoud voor id "wrapper" weergegeven