Ineke van der Werff:
(op de voorgrond) kopjes, bekers en vazen
uit de serie 'Opgerold'
tijdens DDW 2017
Bushoff-2

 

Werff-2
btn vooruit

btn home
achteruit
Werff-1
Charly Bushoff

Charly Bushoff is nog maar een jaar afgestuurd aan de AKV | St.Joost in ’s-Hertogenbosch. Toch toont ze hier al haar tweede collectie gebruiksgoed. Na Malformed, een serie die in navolging van onder anderen Hella Jongerius het imperfecte viert, exposeerde ze - schijnbaar als contrast - in Eindhoven het perfect uitgevoerde Mist. Mist is bovenal poëtisch. De vormgeving roept associaties op met de natuur, maar op een andere manier dan de naam doet vermoeden. De kleine melkkannetjes bijvoorbeeld, hebben het kwetsbare van kleine diertjes, schuilend bij elkaar of samen wachtend tot de ouders met eten terugkeren. Verfijnd zijn ook de bordjes en kommetjes. Voor wie zijn tafel helemaal in stijl wil dekken zijn er bovendien bijpassende vaasjes of bloempotjes. 
Zie: www.charlybushoff.nlCharly Bushoff:
'Mist'


Ineke van der Werff: 'Als gegoten'
tijdens DDW 2017Studio TOIMII
tijdens DDW 2017
Ineke van der Werff


Ineke studeerde in 2012 af aan de Hoge School voor de Kunsten Utrecht. Sindsdien ontwikkelde zij al zo'n vier collecties vazen en serviesgoed. Haar ontwerpen ontstaan al experimenterend. Ze speelt met haar grondstoffen en probeert de grenzen van de materie te verkennen. Restmaterialen als glas en metaal voegt ze toe, zoekend naar nieuwe toepassingsmogelijkheden. De resultaten van haar queeste overtuigen volledig.

Opgerold

Op de DDW 2017 toonde Ineke van der
Werff kopjes en vazen uit de serie Opgerold
en de hoge sierlijke vazen uit Als gegoten.

Voor meer info: www.inekevanderwerff.nl

Bushoff-1
TOIMII-2
Studio TOIMII

Een opvallend element in veel hedendaags serviesgoed is de strakke, toelopende cylindervorm. We zien het ook bij Studio TOIMII terug al wordt de vorm hier in evenwicht gebracht door de eveneens smaller wordende onderkant. Als decoratie kiest TOIMII (ontwerpersduo Peet de Vries en Gerben Hoogenboom) voor een eenvoudige rechthoekige groef die zowel een praktisch als een esthetisch doel dient. Hij verbetert de grip en zorgt voor een subtiel schaduwspel. Het vaatwasbestendige serviesgoed wordt in meerdere uitvoeringen geproduceerd waarvoor het kleurengamma is ontleend aan het palet van de Nederlandse kusten. Mooie namen levert dat op als duinwit, zeeblauw en zandbruin. Het tentoongestelde serviesgoed is uitgevoerd in duinwit met aan de binnenzijde steengrijs als contrastkleur. Het servies is tot stand gekomen in samenwerking met Suzan Becking Ceramics.
Zie www.studiotoimii.com


logo

Floris Wubben
Arita vaas
TOIMII-1

Opvallend goed vertegenwoordigd op de DDW waren de Utrechtse keramisten. De naam Utrecht serviesstad die ik muntte om onze recente tentoonstelling onder de aandacht te brengen, heeft een nieuwe lading gekregen. Utrechts werk stond over heel Eindhoven verspreid. Op het Design Perron exposeerden Studio Ineke van der Werff en Charly Bushoff. De presentatie van Studio Toimii maakte deel uit van een speciale tentoonstelling ter ere van - en mogelijk gemaakt door - ABN AMRO, sinds 5 jaar hoofdsponsor van DDW.


Dutch Design Week 2017 pagina 3

De Utrechtse keramisten


 
 

laatste editie

eerdere edities

alle onderwerpen

korte berichten

overzicht serviezen

tijdbalk

wij zoeken

serviezendomein.nl

een link naar

home