Digitale catalogus

Een catalogus, zo'n boek vol met foto's waarin je achteraf nog eens rustig kunt terugkijken, die is er niet. Maar er is wel een digitale catalogus gemaakt waarin vrijwel alles is terug te zien. De informatie die tijdens de tentoonstelling bij de serviezen stond te lezen staat er ook nu weer bij. Kortom een uitgelezen kans voor ieder die de weg naar de werfkelder niet wist te vinden om alles toch te zien. Ga naar de digitale catalogus van 100 jaar design op tafel.
Gastenboek2

 


Zaalberg: thee- en suikerpot
Herman Zaalberg, ca.
podium

De toegang naar '100
jaar design op tafel' aan de Oudegracht in
Utrecht

Goedewaagen
btn vooruit
btn home
achteruit

Ook jonge bezoekers wisten zich bij
100 jaar design op tafel
uitstekend te vermaken

Goedewaagen:
'Athene'
Zweitse Landsheer
interieur
DOT-aan-grachtreacties in gastenboek van
'100 jaar design op tafel'

JvG
Zaalberg
'100 jaar design op tafel' is afgerond. In drie weken tijd zijn 750 liefhebbers van design en servies naar Utrecht afgereisd om in de werfkelder te komen kijken. Als de pagina's vol enthousiaste reacties in het gastenboek maatgevend zijn, dan was de waardering voor de tentoonstelling uitzonderlijk hoog. Maar liefst 163 bezoekers lieten een reactie achter in het boek, unaniem positief, vele laaiend enthousiast.
RAM:
theeservies 'R'
Hendrik Jansen van Galen
ca. 1933

 

Op het podium van Cultuurtheater De Witte Lely was tijdens de expo geen zangeres of jazz combo te bekennen; wel was er mooi serviesgoed te zien. Van links naar rechts: Kera Nova van Pierre Daems voor De Sphinx, Larissa van Andries Copier voor Eschenbach, Black Princess van Floris Meydam voor Regina en het koffiepotje Diabolo van Fokke Hamming voor Potterie de Driehoek. Op het diascherm Utrecht van Fokke Hamming eveneens voor Potterie de Driehoek.

publieksfoto

Van heinde en ver

Het gastenboek blijkt onverwachte informatie te bieden. Doordat menigeen naast de naam ook de woonplaats vermeldde, weten we hoe ver men bereid was voor Design op tafel te reizen.
Bezoekers zijn werkelijk van heide en ver gekomen. Om een paar voorbeelden te geven: uit Groningen, van Texel, uit Maastricht, Amsterdam, Rotterdam, Rijswijk, Boxtel, Nieuwersluis, Harderwijk, Zeist, Arnhem, Antwerpen, Appelscha, Maarssen, Deventer, Heusden, uit Haler (voorbij Weert), Hoogeveen, Friesland, Zeeland en - naar men ons zelf vertelde - zelfs uit Duitsland. Ja er waren gasten uit Ierland, America en Canada, maar die hadden vast ook een andere aanleiding om naar Utrecht te komen..

logo
gastenboek1


Bezoekers


De tijd die de bezoekers doorbrachten in de tentoonstellingsruimte was een verrassing. We hebben het niet exact gemeten, maar met gemiddeld ruim een uur per bezoeker zitten we zeker aan de veilige kant. Van de bankjes die waren neergezet werd dankbaar gebruik gemaakt om even op adem te komen en daarna fit weer verder te gaan of zelfs de ronde nog een keer te doen. Leuk was het om geregeld bezoekers te zien terugkeren.

100 jaar design op tafel
enthousiast ontvangen


 


 

 

 

 

 

 

 

laatste editie

eerdere edities

alle onderwerpen

overzicht serviezen

kent u dit servies?

serviezendomein.nl

een link naar

Hier wordt de inhoud voor id "wrapper" weergegeven