Smool
Robert Bronwasser studeerde industrieel ontwerp aan de TU Delft. In 1992 sluit hij zijn studie cum laude af. Hij is mede-oprichter en acht jaar lang creatief directeur van Fontis Ontwerpers in Haarlem. In 2002 begint hij in Amsterdam zijn eigen designlabel 'Smool'. Zijn adagium is: 'A good product has the right looks, is smooth to use and cool to have.'
Bronwasser heeft internationaal al vele designprijzen voor zijn werk ontvangen.

Memorabilia

Wie business class vliegt met KLM krijgt al sinds de oertijden van de luchtvaart een aperitiefje in een aardewerken miniatuur monumenten-pandje van Goedewaagen. Zelfs de groten der aarde schijnen ze te sparen. Voor de Holland America Line produceert Goedewaagen een hele reeks memorabilia. Het nieuwste product dat exclusief voor een industriƫle partner werd ontwikkeld is een melkkan, Dutch design in optima forma. Firma's van over de hele wereld hebben de weg naar Goedewaagen gevonden.

Inhuldigingsservies

Goedewaagen richt zich op het maken van speciale objecten voor speciale gebeurtenissen. Nu, in 2013 hadden we een heel bijzonder evenement: de inhuldiging van koning Willem Alexander. Ter gelegenheid hiervan werd model Oxford wel in een heel opvallend oranje jasje gestoken. Of moet ik zeggen hemdje, want het oranje glazuur is juist aan de binnenkant aangebracht. Een speciale serie voor de consument die zich de koning te rijk wil voelen.

foto: Royal Goedewaagen
btn vooruit
btn home
achteruit
Inhuldiging
Oxford

Het model van de koffiepot is traditioneel en de decoratie had zo van een oud Delfts blauw tegeltje kunnen komen, toch doet het geheel eigentijds aan. De koffiepot is de klassieker Oxford die in een ver verleden nog door Plateelbakkerij Zuid-Holland is gemaakt en door Goedewaagen weer in productie is gebracht. Hij wordt in vele varianten uitgevoerd, van woeste Delfs blauwe bloemen tot een verfijnd 'kinderspelen-motief' als hier is afgebeeld.

Foto: Royal Goedewaagen
Melkkan

 

New-Traditionals
Rondom ontwerpen van Robert Bronwasser
rechts: melkkan (2013)
links en onder: Scheepsservies (2009)
foto's courtesy R.G.
Skull
Scheepsservies

Robert Bronwasser

Traditioneel en modern gaan bij Goedewaagen gelijk op. Voor met name de 'merchandising' van musea worden artikelen gemaakt met Delftsblauwe decoraties. Daarnaast is Goedewaagen haar eigen traditie trouw door vooraanstaande vormgevers voor zich in te zetten. De nieuwe designcollectie is van de hand van Robert Bronwasser, tussen 2008-2010 de free-lance hoofdontwerper van Goedewaagen.

foto: Royal Goedewaagen
Bronwasser
Tableware1


Royal Goedewaagen:
'Tableware'
ontwerp Robert Bronwasser
foto's Royal Goedewaagen
Koe
Holland-Vaas
Concertgebouw

De koe met de wereldkaart, de beroemde Holland vaas van Sander Alblas, de miniatuur monumentenpandjes, het zijn niet alleen begerenswaardige objecten, het zijn vooral de perfecte relatiegeschenken. Goedewaagen is groot in het produceren van het ideale cadeau voor iedere minister, directeur of luchtvaartmaatschappij die extra indruk wil maken door iets aan te bieden dat niet onmiddellijk wordt vergeten.

Royal Goedewaagen


 


 

 

 

 

 

 

 

laatste editie

serviezendomein.nl

eerdere edities

alle onderwerpen

overzicht serviezen

tijdbalk

wij zoeken

een link naar

home