foto collectie Frits Muller
Vermu-theeservies
btn vooruit

btn home
achteruit
Het is dit jaar 80 jaar geleden dat Leendert (Leen) Johan Muller vertrok bij de Plateelbakkerij Zuid-Holland. Hij liet een groot aantal model- en decoratieontwerpen na. Vanwege hun bijzondere vormgeving waren met name zijn koffie-, thee- en ontbijtserviezen succesvol en zijn ze nu door verzamelaars zeer gezocht..

1300
Mullers meest bekende servies is 1300 zowel in de witte uitvoering (Ivory) als de gedecoreerde. Strikt genomen heeft het servies geen naam, maar omdat alle modelnummers van dit servies in de zogenaamde 1300-reeks zitten wordt het zo aangeduid.


Levend-servies
Muller-logo
Vermu
Het succes van1300 wordt op de voet gevolgd door Vermu (zie Frits Mullers foto boven).

Boek
Ter gelegenheid van de tentoonstelling zal bij PrimaVera Pers een boek verschijnen over het werk van Leen Muller bij de PZH.

rechts: filmdia van een item uit het Poligoon-filmnieuws (1927) waarin een nieuw theeservies van de PZH wordt voorgesteld.

Voor dit korte bericht onze dank aan Dennis van den Hoek.
Servies-1300

Expositie in Museum Gouda:
Leen Muller en de Plateelbakkerij Zuid-Holland (1898-1936)


Museum Gouda wijdt van 26 januari t/m 8 mei 2016 een tentoonstelling aan het werk van ontwerper Leen Muller voor Plateelbakkerij
Zuid-Holland. Een belangrijk deel van de expositie is gereserveerd voor Mullers decor- en serviesontwerpen. Noteer het in uw agenda!

boven: Plateelbakkerij Zuid-Holland:
theeservies '1300', jaren 20 en 30, ontwerp Leen Muller
foto en collectie Frits Muller

 

laatste editie

serviezendomein.nl

archief

register

overzicht serviezen

tijdbalk

home