Feestje bij Serviezendomein

met Strand-servies
foto: Marnix Schmidt
uit AD / Utrechts Nieuwsblad,
zaterdag 12-11-2016

... uit zijn eigen motiverende bewoordingen niet alleen zijn bezieling maar ook zijn oprechte en sociale betrokkenheid blijkt. Quote Wim: "Met het bijeenbrengen van een collectie en die zoveel mogelijk met iedereen te delen hoop ik bij te dragen aan kennis over en bewustwording van Nederlands erfgoed. Zodat we aandachtig met de wereld om ons - en al het goede dat er is voortgebracht - omgaan."
btn vooruit
btn home
achteruit
AD-UN

 


... hij online een positie heeft verworven als digitale hotspot voor mensen met een passie voor bijzonder vormgegeven serviesgoed. Dagelijks bezoeken enkele honderden designliefhebbers de site. Ze vinden niet alleen een schat aan informatie over Nederlandse ontwerpers sinds 1900, maar ook inspirerende berichten over de nieuwste trends, uniek beeldmateriaal en prachtige foto's.

Dutch Collector Awards worden uitgereikt in 3 categorieën: Jongeren onder de 18, en 1 voor dames en 1 voor heren boven de 18. De uitreiking vindt jaarlijks plaats tijdens de Verzamelaarsbeurs in de Jaarbeurs te Utrecht.
Reacties

Friggo Visser, conservator van Keramisch Museum Goedewaagen, schreef:
Eén van mijn verzamelvrienden was gisteren in Utrecht - door eigen museumwerk moeten wij ons een bezoek laten ontgaan - en hij rapporteerde dat jij, en dat volkomen terecht, verzamelaar van het jaar geworden bent. Daarom namens ons van harte gefeliciteerd: de kwaliteit van je site en verzameling spreekt boekdelen!

Met hartelijke groet,


Wim Masman van het MAG museum, galerie en museum voor Maastrichts aardewerk en glas, in Ruurlo schreef:
Wim, van harte! Je hebt een geweldig mooie site.

En verder waren er veel felicitaties over de email en via Facebook. Hartelijk dank allemaal!

Goedewaagen:
'1178' ontbijtservies,
Lambertus de Boer,
1939
DCA-2
Juryrapport

De redactie van Verzamelen magazine heeft gekozen voor Wim Trompert omdat:

... hij alle kenmerken van een ras-verzamelaar vertoont en als theatermaker een rasverteller is. Door zijn bevlogenheid is zijn site uitgegroeid tot een platform voor en door mensen met interesse in serviezendesign. Verzamelaars, musea, deskundigen, maar ook 'gewone' liefhebbers dragen informatie of beeldmateriaal aan. Zo wordt Serviezendomein door zijn inititatief gedragen door een hele gemeenschap.

Goedewaagen
Lees verder, klik rechts:
Hier wordt de inhoud voor id "blokje14" weergegeven
Hier wordt de inhoud voor id "blokje13" weergegeven
Wim Trompert, zojuist onderscheiden met de
Dutch Collector Award 2016
in de Jaarbeurs in Utrecht

foto Diana Wassing
RAM-logo


DCA2016

Het eerste jubileumjaar van Serviezendomein heeft een onverwachte bekroning gekregen. Zaterdag 12 oktober 2016 werd aan Wim Trompert (de man achter Serviezendomein) de Dutch Collector Award 2016 uitgereikt. Behalve de award - bestaande uit een glazen sierobject, een oorkonde en een mooi bloemstuk- kreeg Wim veel lovende woorden.
De jury bestond uit de redactie van Verzamelen Magazine. Hieronder is het juryrapport weergegeven:

 

Dutch Collector Award 2016

laatste editie

korte berichten

serviezendomein.nl

archief

register

overzicht serviezen

tijdbalk

home


 

Hier wordt de inhoud voor id "wrapper" weergegeven