ADRI
btn vooruit

btn home
achteruit

'Mijn oma, Adriaantje Koster werd op 2 maart 1894 geboren in Maartensdijk. Zij was van eenvoudige komaf. Haar vader overleed toen zij 5 jaar oud was. Moeder bleef alleen achter met drie kinderen.
Oma vertelde mij dat zij goed kon leren, maar dat zij als jong meisje in de huishouding
moest gaan werken.

Op 12 december 1918 trouwde zij in Velsen met Melis Abraham Stor die in Amsterdam was geboren op 23 mei 1892. Mijn opa was politieagent.

Het servies hoorde bij de uitzet en werd regelmatig gebruikt. Mijn moeder had er een hekel aan omdat "je mes er op uitgleed". Ik herinner me hoe we een keer bij opa en oma thuis hun huwelijksfeest vierden
- waarschijnlijk hun 40-jarig huwelijk - en het servies werd gebruikt.

Oma had niet alleen een mooi ontbijtservies, maar ook theelepeltjes in dezelfde stijl en een mooi glasservies. Ik vond dat bijzonder omdat zij niet uit een milieu kwam waarin dit gebruikelijk was. Wellicht heeft zij de smaak voor mooie dingen te pakken gekregen bij een van haar werkgevers.

Toen oma in 1979 overleed kreeg ik wat er van haar servies was overgebleven.'
Adri


Adri-139
Adri-136

Rechtstreeks

Serviesgoed in een verzameling krijgt in onze ogen een extra dimensie wanneer er iets bekend is over de oorspronkelijke eigenaars. Meestal is dat niet zo, maar af en toe vindt een servies zijn weg rechtstreeks vanaf de originele bezitters of hun nazaten naar Serviezendomein. Dán kunnen wij vragen of zij bereid zijn iets van zichzelf of van de familie bloot te geven.
Enkele weken terug verwierven wij van Adri Nieuwhof een stijlvol setje van de Arnhemsche Fayencefabriek. Het kwam uit de familie. Adri stuurde ons desgevraagd een foto met daarop haar grootouders en zij schreef de volgende brief:

De brief van Adri

Opa Melis en oma Adriaantje tijdens hun 40-jarig
huwelijksfeest met tante Aagje. Extra leuk: op tafel
zien we een bord en een broodschaal uit het servies.

laatste editie

serviezendomein.nl

archief

register

overzicht serviezen

tijdbalk

home