Twee foto's van schaal, courtesy Kai Carow te Wuppertal
Ginori-2
btn vooruit

btn home
achteruit
Jan Huizenga vond op eBay een schaal die duidelijk van dezelfde makers kwam als die in de villa. De fabrikant was Richard Ginori. De verkoper, Kai Carow uit Wuppertal, wist de naam van de ontwerper te noemen. Het was de beroemde Italiaanse architect, schrijver en industrieel ontwerper Giò Ponti.

Huizenga dook in de boeken en wist informatie over het stempel onderop de kom te achterhalen: Het was in gebruik tussen 1924 en ongeveer 1932. De schaal blijkt gemaakt bij Haviland in Waldershof, een firma die vaker in opdracht van Ginori werkte.

Ginori-png
logo
Overal

Zoekend op internet op Ginori blijkt het een nog bestaande firma te zijn en de schaal is gewoon in de verkoop. En ja, dan duikt hij ineens overal op. Tijdens een bezoekje aan een Milanees warenhuis vonden we een complete uitstallingen van de producten van Ginori mét de schaal. Wilt u meer weten? Zie: Richard Ginori
Lees het artikel over Villa Necchi Campiglio
Ginori-1930

In de zomer bracht Serviezendomein een bezoek aan de Italiaanse Villa Necchi Campiglio in Milaan. Prachtig serviesgoed was daar te zien daterend uit de jaren dertig van de vorige eeuw. Om de indruk te versterken dat de woning nog werd bewoond had de organisatie besloten om af te zien van tekstbordjes of andersoortige aanduidingen. Helaas wist ook de gids niets over het keramiek te vertellen. Een briefje aan de FAI, het Italiaans monumentenfonds dat de villa beheert, bleef onbeantwoord. Blijkbaar dorst niemand een kom op te pakken om er even onder te kijken. Gelukkig heeft Serviezendomein oplettende lezers.

Richard Ginori

 

laatste editie

serviezendomein.nl

archief

register

overzicht serviezen

tijdbalk

home