Plazuid:
theekopjes van
'Jan Schonkservies',
circa 1929
Frits Muller in Museum Gouda
Schonk-kopjes
Benno-Steenaert
Colour-cupbtn vooruit
St.Maarten pagina 1:
btn home
achteruit
Frits-Muller

3 vazen uit de collectie Benno Steenaert klaar voor de expositie in Museum Arnhem

Benno Steenaert,
foto Jan van Esch
courtesy Museum Arnhem

webshop van Unit 30 geopend

In Groningen huist Unit 30, een collectief van de keramisten Willem van Landeghem en Jozephine Duker. Ze maken verfijnd gebruiks- en siergoed in porselein en stellen hun creativiteit en vakmanschap in dienst van wie het nodig heeft. Wilt u bijvoorbeeld voor uw restaurant eigen porselein ontwikkelen dan bent u bij Unit 30 aan het goede adres. Sinds kort hebben ze webwinkel on-line met daarin een klein maar zeer aantrekkelijk assortiment. Prachtige bekers in eigentijdse kleuren. Zó dun is de scherf dat het licht er doorheen schijnt.
Neem een kijkje in de webshop van Unit 30.

3 vermoeide leden van de inpakploeg.
Foto Benno Steenaert
Unit 30:
bekers van porselein
Willem van Landeghem en Jozephine Duker
foto Unit 30

Nieuwe aanwinst

Van lang niet alle serviezen die bij Plateelbakkerij Zuid-Holland zijn gemaakt is bekend wie de ontwerper was. In een eerder artikel hebben we ze samengebracht onder de naam Weeskinderen van de P.Z.H. Enkele weken terug kreeg Serviezendomein de mogelijkheid om het hiernaast afgebeelde serviesje te verwerven. Dat het van Plazuid afkomstig is, dat leidt geen twijfel; op de onderkant staat een van de stempels van deze fabriek. Lees verder over dit Jan Schonkservies:

Steenaert-collectieverhuizing
Museum-Arnhem
Leen Muller in Gouda

Over schenkingen gesproken: wie het heeft gemist krijgt nog tot 15 januari 2017 de gelegenheid om de collectie Leen Muller-plateel te bewonderen die zijn kleinzoon Frits onlangs aan het Gouds Museum heeft geschonken. Gouds plateel behoort terecht tot een van de speerpunten van het museum en de vele topstukken die de kunstinstelling nu rijker is geworden tillen de verzameling naar een nog hoger niveau.

'Leen muller bij Plateelbakkerij Zuid-Holland'
Museum Gouda tot 15 januari 2017


Van art nouveau tot art deco


Maar nu is de collectie definitief verhuisd. Uiteraard gaat het museum deze bijzondere schenking vieren met een tentoonstelling van de allermooiste siervazen en andere objecten van de Arnhemsche Fayencefabriek: 'Van art nouveau tot art deco', met speciale aandacht voor de Benno Steenaert collectie.

De expositie loopt van 17 maart tot 11 juni 2017 in Museum Arnhem, Utrechtseweg 87 Arnhem.

St.Maarten-logo
W
Winnaar van de Dutch Collector Award 2016


Verhuizing collectie Benno Steeaert

Drie dagen met 5 personen was gepland om de bijna 1000 stuks Arnhemsche Fayence uit de collectie Benno Steenaert veilig in te pakken en naar het Museum Arnhem over te brengen; het was bij lange na niet voldoende. Nog eens drie dagen is men met man en macht in de weer geweest.

Midwinter-editie 2016/2017

Pagina 2 

laatste editie

serviezendomein.nl

archief

register /

overzicht serviezen

tijdbalk

home