Object 197
Object-172

 

Object van
Ineke Otte


Ineke-Otte
btn vooruit

Om naar de volgende pagina te gaan, klik op de pijl rechts
btn home
achteruit
Ineke-Otte-kl
Object-190
Ineke Otte
Wel vaker is serviesgoed een bron van inspiratie voor kunstenaars. Ineke Otte heeft op basis hiervan een hele sieraden-lijn ontworpen. Daarnaast maakt ze erg fraai hagelwit quasi-gebruiksgoed bevolkt met kleine konijntjes.
Zie: www.inekeotte.com

Object-215
Tilting Tableware van Linde Hermans en Pieter Stockmans, gezien bij Galerie Judy Straten.
Zie www.galeriejudystraten.com
zie www.madebyrens.nl

REDDISH from rENs on Vimeo.

Object218
Reddish

Renee Mennen en Stefanie van Keijsteren - samen rENs - zijn uitgenodigd door Cor Unum uit Den Bosch om werk bij te dragen aan haar jubileum. rENs liet zich inspireren door een schaal van Cor Unums voormalige directeur en ontwerper, Zweitse Landsheer. Op basis van dit object zijn ze gaan experimenteren. Ze verlengden de voet zodat er een hoge vaas ontstond. Ze verhoogden de kom met een hoge brede vaas als resultaat, en ze vergrootten de schaal uit in het platte vlak. De perfecte verhoudingen van Landsheers object raken grondig verstoord, maar vreemd genoeg is er toch telkens weer een overtuigend eindresultaat.
De naam van de nieuwe lijn van tafelobjecten sluit aan op de nieuwe wijze van decoratie die rENz en Cor Unum samen hebben uitgedacht: Nadat het biscuit is gebakken wordt het geglazuurd, alleen de standring blijft onbedekt. Vervolgens wordt het object in een schaal met een rode pigmentoplossing geplaatst. Langzaam trekt de kleurstof in het aardewerk. Hoe langer het proces voortgaat hoe hoger de vloeistof in het object optrekt. Door hier mee te spelen ontstaan de afzonderlijke kleurringen.
Object-215
Object-228
logo
Object van
Ineke Otte
Object-boot

Op de Kop van Zuid vlak naast de Erasmusbrug staat een nieuw gebouw ontworpen door Rem Koolhaas. Het heeft als naam De Rotterdam gekregen, waarschijnlijk verwijzend naar zowel de stad als naar het bekende stoomschip.
Wanneer je er recht voor staat - aan de andere kant van de Maasoever - dan valt op dat het uit meerdere verspringende torens bestaat, gescheiden door smalle openingen. Het geheel heeft zo bezien iets speels en transparants. Vanuit iedere ander perspectief blijft echter alleen een megalomaan bouwvolume over, zwaar en dreigend tussen de rest van de bebouwing. Alle torens staan samen op één onderbouw met daarin een centrale hal, groot genoeg om een flink schip in af te meren. En daar leek het onderstaande schaalmodel naar te verwijzen. Het was één van de presentaties op Object Rotterdam 2014 - dit maal voor het eerst in Koolhaas kolos.

serviezendomein.nl

Object 2014


 


 

 

 

 

 

 

 

laatste editie

serviezendomein.nl

archief

register

overzicht serviezen

tijdbalk

ontwerpers

producenten

kent u dit servies?

collectie

wij zoeken

een link naar

reacties

home


 

Hier wordt de inhoud voor id "wrapper" weergegeven