Object-252

RAW

In de naastgelegen Cruise Terminal Rotterdam speelde zich Raw Art Fair af, de onafhankelijke beurs voor hedendaagse kunst. Vazen van Hella Jongerius en Esther Stasse, beelden van Nick Renshaw (zie links) en veel ander keramiek was tentoongesteld.


Esther-Stasse
btn vooruit
btn home
achteruit

Nick Renshaw

We zijn allemaal anders en toch het zelfde, dat lijkt het thema van de keramische mannetjes van Nick Renshaw. Hij doopte de serie 'Other Origin' en gaf ieder beeldje een individuële naam, bijvoorbeeld 'Red'.

Esther Stasse
Galerie Carla Koch exposeerde keramische vazen van Esther Stasse. Kenmerkend voor deze objecten is de monumentale uitstraling. Ze zijn opgebouwd uit meerdere niveau's die allemaal weer uit losse en aan elkaar vastzittende vaasjes bestaan.
Wie meer van een speelse uitstraling houdt kan gewoon bloemen in de vazen zetten. Dat maakt een wereld van verschil. De purist houdt ze leeg.

Jongerius-275
Jongerius-1

 

265
Thomas Eyck was present met vazen in de reeks 'Misfit' van Hella Jongerius. Iedere vaas is uniek, handgemaakt, gesigneerd en genummerd.

Aan de prijs zijn ze ook. Niet als je beseft hoeveel werk er in zo'n object is gaan zitten. Maar er staan nogal wat 'Misfits' en dan ben je snel geneigd te denken dat het een vorm is van massaproductie.
Object-266
In de appartementen:
porseleinen vaas van
Marjan de Voogd
in de Ocean-serie.
zie: www.marjandevoogd.nl
logo
Object van
Ineke Otte
Uitzicht

Het aangezicht van Rem Koohaas' De Rotterdam mag dan uit bepaald perspectief tegenvallen, spectaculair is de blik als je het bouwwerk uit kijkt. Hoe hoger in de toren je klimt, hoe verder het panorama reikt. Tijdens de beurs Object was een penthouse op de 44e verdieping opengesteld voor het publiek. Een onvergetelijk vergezicht over de Maas, het havengebied, het noordelijk deel van de stad, het Westland, tot de wolkenkrabbers in Den Haag aan de horizon. Wie daar eenmaal op uitgekeken raakte kon afdalen naar de 30e etage waar casco-woningen tijdelijk waren 'ingericht' met design van deelnemers van Object. De appartementen zelf bleken overigens ook te koop.

Object Rotterdam 2014

Pagina 2


 


 

 

 

 

 

 

 

laatste editie

serviezendomein.nl

archief

register

overzicht serviezen

tijdbalk

ontwerpers

producenten

kent u dit servies?

wij zoeken

een link naar

reacties

home

Hier wordt de inhoud voor id "wrapper" weergegeven