Meer dan een uitgerolde loper

100 jaar design op tafel is in feite vele malen groter dan de tentoonstelling in de werfkelder. De serviesroutes brengen de bezoekers van '100 jaar design op tafel' alvast in de stemming, maar zijn méér dan een uitgerolde loper naar de werfkelder. Door de routes kan iedereen die door Utrecht wandelt ervaren hoe mooi en interessant servies kan zijn. Een substantieel deel van de collectie is buiten het Pop-Up Museum te zien, óók voor de mensen die niet zo gemakkelijk een museum binnenlopen of voor wie € 5,00 best nog veel geld is.

'Tulipe'
van Fokke Hamming,
Potterie de Driehoek,
in bad
in de etalage van
Optical Art aan de LIjnmarkt
Bont-en-Smolders

Drie routes!

btn vooruit
btn home
achteruit

Servies 'Strand' (ca.1934)
van Edmond Bellefroid
voor De Sphinx
tot 7 augustus in de etalage van
Bont & Smolders aan de Lijnmarkt,
vanaf 12 augustus in het Pop-Up Museum Aan De Werf.

Ruim 60 winkels

Een ongekend aantal van ruim 60 winkels heeft zich aangesloten bij de serviesroutes. Elk gaat op zijn eigen manier te werk. De een kiest voor een serieuze presentatie, de ander vlecht er humor doorheen (zoals blijkt uit de foto van Optical Art hoger op deze pagina). De ene winkelier komt u tegemoet en toont het keramiek in de vitrine, de ander gebruikt het om u naar binnen te lokken. Voor de een is een theeserviesje voldoende; Zolamanola aan de Springweg en Broese boekverkopers op de Stadhuisbrug pakken uit met complete dinerserviezen. Leeuwin's Serviezenhuis, een van de mooiste servieswinkels van het land, kiest voor vintage serviesgoed uit de verzameling Serviezendomein.

Gaat u een of meer van de routes lopen, download de routebeschrijvingen (vanaf begin augustus beschikbaar) of log tijdens de wandeling in op www.serviesstad.nl en laat u leiden door uw smartphone of iPad.

Des-Arts
Liefhebbers van bric à brac en antiek kunnen aan de Oudegracht hun hart ophalen.
Eenhoorn
Utrecht wordt van 12 augustus tot 3 september de serviesstad van Nederland. Het
Pop-Up Museum Aan de Werf
presenteert 100 jaar design op tafel en gelijktijdig tonen 50 winkels voor servies, design, boeken, van patisserie tot sieraden - bijzondere serviezen in hun etalages. Wie ook maar iets met serviesgoed heeft móét deze weken een bezoekje aan de domstad brengen.
Bij Bistronome Des Arts aan de Lijnmarkt
servies van De Sphinx in de etalage

 Optical-Art
Wie de serviesroutes gaat wandelen kan op vier punten in de Utrechtse binnenstad beginnen.
Route 1 begint op de Neude en leidt via onder andere de Voorstraat, Oudegracht, Schoutenstraat, Korte Minrebroederstraat, naar het Pop-Up Museum, Oudegracht 296 aan de werf.
Route 2 begint op de Mariaplaats en loop via Springweg, Oudegracht, Lijnmarkt, Korte Elisabethstraat, Vismarkt en het Wed
naar de expositie.
Route drie is een korte, hij begint bij het Ledig Erf en loopt door de Twijnstraat naar Oudegracht 296 aan de werf.
Het 4e beginpunt is bij de expositie. Alle routes kunnen namelijk ook in omgekeerde volgorde gelopen worden.

Zie www.serviesstad.nl

 

logo
Strand

De Utechtse Serviesroutes

De serviesroutes leiden door de leukste straten van de oude binnenstad langs winkels en etalages met servies. De ene winkel toont serviesgoed uit de verzameling Serviezendomein, de andere winkel maakt gebruik van de eigen collectie of haalt het oude servies van oma van zolder. Mooie oude theepotten in de ene etalage, de allernieuwste kommetjes in de andere en verder alles wat daar maar tussen zit. Een winkel voor de jongsten toont kinder- en poppenserviesjes en boekhandels geven ruim baan aan hun boeken over keramiek en design. Wie op zoek is naar nieuw servies krijgt nu een uitzonderlijk grote keuze. Verzamelaars kunnen hun hart ophalen in de vele winkeltjes met antiek en curiosa aan de Oudegracht, vlakbij de tentoonstelling. Op naar Utrecht!

100 jaar design op tafel

Utrecht wordt serviesstad van Nederland


 


 

 

 

 

 

 

 

laatste editie

serviezendomein.nl

archief

register

overzicht serviezen

tijdbalk

ontwerpers

producenten

wij zoeken

een link naar

reacties

home

Hier wordt de inhoud voor id "wrapper" weergegeven