Hay: 'Paper Porcelain',
espressokopje,
Scholten en BaijingsArnhemsche

Studio Rolf.fr

Rolf studeerde architectuur en stedelijke planning aan de Technische Universiteit Delft. In 2009 werd Studio Rolf.fr in het leven geroepen speciaal voor het ontwerp van meubels en objecten. Het thema 'transformatie' speelt in het werk van Studio Rolf.fr een centrale rol. Hoe kan je een bestaand iets een nieuw leven geven? We herkennen het thema ook in de schaal die getoond werd tijdens Object Rotterdam. Zie www.rolf.fr

btn vooruit

btn home
achteruit
Sante
Studio-Rolf-frZaalberg

Regelmatig ontvangen wij vragen over serviesgoed van Potterij Zaalberg als: 'wanneer is dit theeserviesje gemaakt?' of, 'kent u de naam van dit servies?'. Gelukkig is er het boekje 'Potterij Zaalberg werkt vanaf 1918 tot heden met klei en vuur' waarin antwoorden zijn te vinden, maar lang niet op alle vragen. Onlangs hebben wij inzage gekregen in een brochure van Zaalberg uit 1967 met daarin veel serviezen met hun naam. In de volgende editie zullen wij onze kennis met u delen.

Belangrijke aanwinst

Sinds het begin van de crisis is het aanbod van interessant serviesgoed klein geweest. Kopers durven in onzekere tijd niet veel te bieden en dat is dan weer de aanleiding voor de verkopers om te wachten met het aanbieden van waardevolle objecten.

Het tij lijkt te keren. In het voorjaar was de toeloop op de beurs van de Vereniging voor Maastrichts Aardewerk onverwacht groot en ook de openingsdag van de Art Deco Beurs in Den Haag was ronduit druk. En ja, ook het aanbod gaat vooruit. Zo konden wij recentelijk voor de collectie Serviezendomein een heel fraai vroeg theepotje van de Arnhemsche Fayencefabriek verwerven.
Paper Porcelain
Paper Porcelain

Dit voorjaar werd ons wachten beloond. Al een paar jaar hebben wij reikhalzend uitgekeken naar 'Paper Porcelain' van Scholten & Baijings. De eerste exemplaren zagen we in de museumwinkel van Boijmans van Beuningen, maar binnen afzienbare tijd verscheen dit serviesgoed ook op de schappen van de betere designwinkels.
Warmenhoven-2
logo
Ram:
'R'
theepot en roomstel
H. Jansen van Galen
ca. 1934
Warmenhoven-1


Juliette Warmenhoven


Juliette Warmenhoven is afgestudeerd in 2010 af aan ArtEz Arnhem. Op de laatste designbeurs 'Object Rotterdam' presenteerde zij onder meer een nest kommen en een serie schalen van keramiek. Beide series worden gekenmerkt door een elegante strakke vormgeving en zijn erg mooi gerealiseerd. De dunwandige kommen passen perfect ineen. De objecten zijn in vele glazuuruitvoeringen. Zie www.juliettewarmenhoven.nl

Zomereditie 2015

pagina 2


 
 

laatste editie

serviezendomein.nl

archief

register /

overzicht serviezen

tijdbalk

ontwerpers

producenten

serviesverhalen

collectie

wij zoeken

een link naar

reacties

home