Trekjes van de Jugendstil

Wanneer je op Marktplaats checkt of er nog serviesgoed van Chris van der Hoef wordt aangeboden, dan kom je steevast de advertentie tegen van www.artdeco-repro.com
ArtDeco-Repro produceert serviesgoed dat oogt alsof het uit begin vorige eeuw stamt, compleet met een decoratie naar Van der Hoef.

Waarom brengt iemand een retro-servies uit, en waarom is voor het grafische talent van Van der Hoef gekozen? De firma ArtDeco Repro huist in Arnhem. Ik ben in de trein gestapt voor het serviesverhaal van Jolanda en Jeroen:
Lees verder in:

 

btn vooruit
btn home
btn achteruit

Komt hier uw verhaal ?foto:
Otto Kalkhoven
ArtDeco-repro
Helene_kannen

Voor Hélène,

Zomaar even er tussen uit geglipt. Niemand iets verteld. Vandaag werk ik niet vanachter mijn bureau, maar in de trein. Ik moet naar Assen. Anderhalf uur heen en anderhalf uur terug alleen om een koffieserviesje op te halen. Voor Hélène. Niet dat Hélène daar zelf iets aan heeft, zij is al jaren dood. Laten we zeggen dat ik het ter harer gedachtenis doe.

Hélène was een dame uit Den Haag. Elegant en gedistingeerd. Altijd gekleed in keurige mantelpakjes van Meddens. Zij was onderhoudend en had gevoel voor humor. Altijd een feest om haar te ontmoeten. Lees verder:

het serviesje van
Hélène

datum en plaats van productie onbekend
Fris-logo
Hier wordt de inhoud voor id "blokje10" weergegeven
Hier wordt de inhoud voor id "blok9" weergegeven
Helene-servies

Serviezen zijn vaak omringd met persoonlijke verhalen: Het theepotje van oma, het ontbijtservies dat we voor ons huwelijk kregen, die foeilelijke kaasstolp die Jet ons schonk( en die onze hulp gelukkig uit haar handen heeft laten vallen).... Voor onze én uw verhalen is deze speciale rubriek.

Heeft u een bijzonder verhaal te vertellen over hoe u een serviesje heeft verworven of juist hoe u er vanaf bent gekomen? Schrijf het ons. Misschien kunnen wij het plaatsen in deze rubriek.

- Voor Hélène
- Trekjes van de Jugendstil

Serviesverhalen

 

 

 

 

laatste editie

serviezendomein.nl

archief

register

overzicht serviezen

tijdbalk

ontwerpers

producenten

kent u dit servies?

serviesverhalen

collectie

wij zoeken

een link naar

reacties

home

 

Hier wordt de inhoud voor id "wrapper" weergegeven