gastenboek-klein
Regina:
cubistisch roomstel
ontwerper onbekend
jaren 30

 

Dank

Het past om de berichtgeving over de tentoonstelling in Utrecht af te sluiten met een woord van dank aan iedereen die meegeholpen heeft om haar te realiseren en natuurlijk aan allen die zijn komen kijken. We grijpen hierbij de kans om speciaal onze donateurs, sponsoren en helpers in de spotlights te zetten.
Lees meer over de bedrijven en personen die aan '100 jaar design op tafel' hebben bijgedragen.

Janny en Ben Hofhuis en hun Domo '70

Van zoveel serviezen zou je graag iets willen weten over de herkomst; vooral wanneer ze getuigen van een gedurfde smaak. Wie waren die oorspronkelijke eigenaren die zelfbewust genoeg waren om zich buiten de gebaande paden te begeven en nu eens niet voor een braaf-burgerlijk servies kozen? Meestal kom je er nooit achter, maar soms heb je geluk. Janny en
Ben Hofhuis deden hun Domo '70 aan Serviezendomein over en
ze vertelden er ook nog een leuk verhaal bij.
Lees het verhaal van
Janny en Ben

Domo
btn vooruit
btn home
achteruit

Amphora:
taartschaal met gebaksbordjes
Chris van der Hoef, circa 1910
collectie Museum Princessehof Leeuwarden

Goedewaagen:
'Domo '70'
Peter Steinmetz
ca. 1968

Regina-roomstel
Serviezendomein exposeert in Keramisch Museum Goedewaagen

Alsof we er geen genoeg van kunnen krijgen. Vrijwel aansluitend aan de expositie in Utrecht verhuizen ruim 25 bijzondere serviezen uit de collectie Serviezendomein naar Nieuw-Buinen om daar tot aan de kerst te worden tentoongesteld. Heeft u de expo in Utrecht gemist, dan kunt u de schade inhalen in het Keramisch Museum Goedewaagen.

Natuurlijk zal er serviesgoed van Goedewaagen te zien zijn, maar het leek wel zo interessant om hier de focus juist op de topstukken van andere plateelfabrieken te leggen. Servies van Chris van der Hoef wordt getoond, vrijwel onbekend plateel van RAM, art deco-juweeltjes uit Gouda en Maastricht en heerlijk nostalgische tafelprinsessen uit de fifties en sixties.

In Keramisch Museum Goedewaagen, Glaslaan 9 te Nieuw-Buinen, van 7 oktober t/m 24 december 2017. Openingstijden ma t/m vr van 10 - 16 uur; za en zo van 13 - 17 uur, toegang € 5,00 p.p.

reacties in gastenboek van
'100 jaar design op tafel'

Paper-Porcelain
100 jaar design op tafel een succes

'100 jaar design op tafel' is afgerond. In drie weken tijd zijn 750 liefhebbers van design en servies naar Utrecht afgereisd om in de werfkelder te komen kijken. Als de pagina's vol enthousiaste reacties in het gastenboek maatgevend zijn, dan was de waardering voor de tentoonstelling uitzonderlijk hoog. Maar liefst 163 bezoekers lieten een reactie achter in het boek, unaniem positief, vele laaiend enthousiast. Lees het verslag van '100 jaar design op tafel'.
Hay:
'Paper Porcelain', 2009
Scholten & Baijings
gebaksset

Digitale catalogus

Wie '100 jaar design op tafel' heeft gemist kan de tentoonstelling alsnog virtueel bezoeken. Niet dat u met behulp van geavanceerde videotechnieken door de tentoonstellingsruimte
kunt bewegen, maar wel zijn alle getoonde serviezen te zien in de digitale catalogus, compleet met achtergrond informatie.
Ga naar de digitale catalogus van '100 jaar design op tafel'

logo

Chris van der Hoef bij Amphora

Chris van der Hoef hoefde niet lang thuis te zitten nadat plateelbakkerij HAGA haar deuren had gesloten. Met open armen werd hij ontvangen bij de zojuist opgerichte Tegel & Faience Fabriek Amphora in Oestgeest. Zeggen en schrijven 3 jaar bleef Van der Hoef hier aan het werk. Lang genoeg om zijn stempel flink te drukken op de productie van de fabriek. Dennis van den Hoek verdiepte zich in deze samenwerking en doet daarvan verslag. Lees verder over Chris van der Hoef bij Amphora.

Serviezendomein

Nazomer 2017


 


 

 

 

 

 

 

 

laatste editie

eerdere edities

alle onderwerpen

korte berichten

overzicht serviezen

tijdbalk

wij zoeken

serviezendomein.nl

een link naar

home

Hier wordt de inhoud voor id "wrapper" weergegeven