Diabolo

Verliefd op serviesgoed

Ondertussen werd ik steeds minder mobiel en had veel pijn. De afleiding die Marktplaats mij bood was een zegen. Ik raakte verliefd op serviesgoed van onder anderen Bellefroid en kan wel zeggen dat ik intussen al veel van hem bijeen heb gebracht. Zelfs het bruine Thea servies en zijn Maas staan in de vitrinekast. Daar geniet ik enorm van!

Het rode Serail-servies kwam voorbij en dat heb ik toen voor m'n verjaardag gekregen. Prachtig staat het hier te glimmen in een mooi vitrinekastje net zo als een compleet Globe servies van Charles Vos.

Maas

De oren en de tuit van de theepot 'Maas' hoefden niet zoals gewoonlijk later te worden aangebracht. Ze werden in de mal meegegoten. Dat bespaarde tijd en dus geld. Het servies kon goedkoop worden geproduceerd en werd mede daardoor en door het prachtige ontwerp van Edmond Bellefroid een van de grote successen van De Sphinx in de jaren dertig.

 

btn vooruit
btn home
btn achteruit


foto: Marian

De Sphinx:
'Thea' (ca. 1933)
Edmond Bellefroid
foto: Marian 
Maas

Minder fanatiek

De laatste jaren ben ik wat minder fanatiek geworden. Alleen als het echt iets is, dan ga ik er weer voor. Zo ben ik helemaal weg van de Diabolo koffiekan van Potterie De Driehoek en dan vooral de fel blauwe kleur. In mijn ogen zó extreem tussen al die andere kleuren. Wat heeft ze bezield? Geweldig!
Nu heb ik net de grote no.10 gekocht met zelfs het zeefje er nog bij!

Helemaal gelukkig!

Marian

Globeservies
De kunstenaar Charles Vos heeft in 1927 een half jaartje voor De Sphinx gewerkt. In die korte tijd ontwierp hij servies 'Globe'. Waarschijnlijk door de hoge productiekosten bleef de oplage van dit succesvolle servies klein. Foto: Marian
Potterie De Driehoek:
koffiekan 'Diabolo'
foto: Marian

Een enorme kick

Elke nieuwe vondst gaf mij een enorme kick. Ontzettend veel serviesgoed heb ik gevonden en gekocht. Soms goedkoop en soms duur. Mijn liefde voor de Art Deco-periode kwam met het vinden van een Gloria suikerpot in roomkleur met rood deksel. Te vies om aan te pakken, maar na een sopje te mooi om waar te zijn. In het bulletin van februari 2007 van de Vereniging Maastrichts Aardewerk werd het boek van Robert Fock aangekondigd (Maastrichtse serviezen 1917 – 1937). Wat denk je: daar staat een foto in van 'mijn' suikerpot. En foto's van de serviezen Thea en Strand en een rood Serail-servies van Rozendaal… Toen viel het kwartje en wist ik wat ik wilde gaan verzamelen.Prachtige verzameling

Intussen heb ik heel veel serviezen eigenlijk allemaal met losse delen compleet gemaakt. Dat wil voor mij zeggen: thee- en/of koffiepot, melkkannetje, suikerpot en 6 of minder kop en schotels.

In 2009 ben ik geopereerd en heb ik een nieuwe heup gekregen. Na veel fysiotherapie voelt het bijna weer als nieuw en heb ik geen pijn meer.
Heerlijk, ik heb m'n leven terug, want ik werd een zombie door anderhalf jaar gebruik van zware pijnstillers. Maar de jaren dat ik aan de computer zat gekluisterd hebben geresulteerd in een prachtige verzameling.

kom in poort
Marian_Thea

Marian-serviesgoed
Hier wordt de inhoud voor id "blokje10" weergegeven
Hier wordt de inhoud voor id "blok9" weergegeven

De Sphinx:
schaal
Charles Vos 1927
foto: Marian

Regout-servies verzamel ik al vanaf 1987. Maar na alle liefdevolle gaven uit kelders en van zolders wist ik niet meer hoe het verder moest, want de mooie soepterrines en de stroopkannetjes zaten daar niet bij. Dus kwam het tot een stop van zeker 15 jaar.
Toen kwam Marktplaats op, zo rond 2004. Hier kon ik mijn Regout lampetstel met blauwe distel aanvullen met de ontbrekende kan. Het hek was van de dam.... Heerlijk was dat.


Wat mij daarna overkwam heb ik min of meer door Marktplaats overleefd.
Ik kreeg last van een versleten heup. Alleen, mijn huisarts heeft dat 2 jaar lang niet onderkend. Hij veronderstelde dat het tussen m'n oren zat. Enfin, ik heb vreselijke pijn gehad en kon eigenlijk alleen nog maar zitten. Bij de computer dus, op Marktplaats!

Globe

Marian

portret van een verzamelaar

  

laatste editie

serviezendomein.nl

archief

register

overzicht serviezen

tijdbalk

ontwerpers

producenten

kent u dit servies?

serviesverhalen

collectie

wij zoeken

een link naar

reacties

home

Register

 

Hier wordt de inhoud voor id "wrapper" weergegeven