Linde Freya en
Cleo Maxime,
foto: Cor Unum
NO-MADE-Aa
Scholten-Baijings
nomade-portretbtn vooruit

btn home
achteruit
NO-MADE-biscuit
Cor Unum:
espressokopjes en kopjes NO-MADE,
NO-MADE 2017,
foto Linde Freya,
courtesy Cor Unum

Lees verder over NO-MADE
Haga:
mokkakopje van Chris van der Hoef
circa 1904

Reizen

In de naam zit het al verwerkt: NO-MADE verwijst naar nomaden, rondtrekkende volken. Reizen – en liefst de wereld rond – is het uitgangspunt dat de ontwerpers Cleo Maxime en Linde Freya kozen voor hun samenwerking én voor hun nieuwe collectie serviesgoed. Ze ontwikkelden een nieuw model espressokopje, maakten er twee mallen van en gingen daarmee op reis. Neergestreken op het eiland Curaçao en in de Braziliaanse miljoenenstad São Paolo lieten ze de omgeving en de cultuur op zich inwerken en probeerden die te vangen in de verschijningsvorm van hun nieuwe kopje.


Voorbezichtiging

Al voordat NO-MADE officieel werd gelanceerd was een voorproefje te zien tijdens de Cor Unum designwedstrijd in maart. Op verrijdbare stellingkasten stonden daar de espressokopjes te drogen die - misschien onbedoeld - meteen de aandacht trokken. Van glazuur was nog geen sprake, maar de vormgeving op zich was ruim overtuigend. Meest opvallend is het oortje. Dit vlakke greepje zonder opening past binnen de laatste designontwikkelingen zoals we die kennen van onder anderen Scholten & Baijings en verwijst evengoed naar klassiekers als het Haga-mokkakopje van Chris van der Hoef. Het naar onder taps toelopende kopje van NO-MADE is daarentegen minimalistischer dan de andere twee.

Hay:
espressokopje 'Paper Porcelain'
van Scholten & Baijings

2010

Cleo Maxime

Cleo Maxime is geboren en getogen op Curaçao. In 2008 verhuisde ze naar Nederland om aan de Design Academie te gaan studeren. Haar multiculturele wortels kwamen daar in vruchtbare aarde terecht, vooral ook omdat zij zich open stelde voor creatieve kruisbestuiving. Het principe om wie je bent en wat je maakt te toetsen aan anderen en in andere werelden, is ze trouw gebleven. Voordat Cleo Maxime in 2015 haar eigen studio opende deed zij werkervaring op bij de Braziliaanse architect Marcelo Rosenbaum in São Paulo en studio Droog in Amsterdam.
(zie: www.cleomaxime.com)

Haga-Hoef
Cor Unum:
espressokopjes
NO-MADE (biscuit),
NO-MADE (Linde Freya en Cleo Maxime),
2017.

Linde Freya

Om praktijkervaring op te doen reisde Linde Freya naar de Campana Brothers in Sao Paulo en aansluitend naar Studio Unfold in Antwerpen. In 2014 opende zij samen met landschapsarchitect Jo Groven in Brussel studio Destroyers / Builders. De interactie tussen beider vakgebieden resulteert in prachtige mengvormen zoals een wandkleed van reststukjes hout, even duurzaam als mooi. De focus van de studio ligt op vormgeving van product en interieur. Een mooi voorbeeld is 'Daybed' gemaakt van gegutste spaanplaat.
(zie: www.destroyersbuilders.com)
.

logo
W
Winnaar Dutch Collector Award 2016

Design Academie Eindhoven

Linde Freya en Cleo Maxime hebben ieder een eigen ontwerpstudio, de een in Amsterdam, de ander in Brussel. Ze studeerden voordien beiden aan de Design Academie in Eindhoven waar ze elkaar in 2008 tegen het lijf liepen. Na de opleiding ging ieder zijns weegs maar ze verloren elkaar zeker niet uit het oog. Met regelmaat steken ze de hoofden bij elkaar voor een gezamenlijk project.

Voorjaarseditie 2017

NO-MADE


 
 

laatste editie

serviezendomein.nl

archief

register

overzicht serviezen

tijdbalk

ontwerpers

producenten

kent u dit servies?