Voorlopig moeten we het maar doen met dit mokkaserviesje van Con Amore en dat is geen straf. Volgens de verkoper is het 'bijpassend' en 'hoogwaardig aardewerk'.

Innovatie

De vormgeving was strak met als noviteit dat in het midden van de knop op het deksel een opening zat waardoor de condens er simpelweg uit kon. Over wat dat voor de warmte betekende, rept het artikel niet.

Houten borden kom je nog wel eens tegen; vaak op plaatsen waar men het met de hygiëne wat ruim neemt. Eierdopjes van teak kunnen we ons vaag nog herinneren; vooral dat ze uit elkaar knapten zodra je er een heet ei in zette.

Hier wordt de inhoud voor id "blokje49" weergegeven

Thee- en koffieserviezen

Volgens de standhouder wilde Con Amore de serie uitbreiden met complete thee- en koffieserviezen van teak. Zouden deze ooit zijn gerealiseerd? Misschien kunnen we er meer over lezen in de volgende jaargang van ‘De vrouw en haar huis’. Maar ja, waar vind je die?

btn vooruit
btn home
achteruit
Con_Amore

Tectona

In het aprilnummer van 1958 lezen we dat op de Utrechtse Jaarbeurs de firma Con Amore een teakhouten servies, ‘Tectona’ genaamd, presenteerde. Volgens de standhouder was dit wel bijzonder, maar niet nieuw. Immers: het vertrouwde woord ‘bord’ betekende ooit gewoon ‘plank’. De houten slakom bewees al jaren zijn dienst in menig huishouden, dus waarom nu niet een geheel servies van teak? De eertste onderdelen van ‘Tectona’ stonden op de beurs uitgestald: een bordje, een beker, een kommetje en een schaaltje met deksel.
Het materiaal was volgens de verkoper zo bewerkt dat alles in een heet sopje kon.


servies
Hier wordt de inhoud voor id "blokje14" weergegeven
Hier wordt de inhoud voor id "blokje13" weergegeven
Tectona
Hier wordt de inhoud voor id "blokje10" weergegeven
Hier wordt de inhoud voor id "blok9" weergegeven
Tectona-bord

Servies van teakhout

 

Vorige maand kondigden we het Paper Porcelain-servies van Scholten en Bayings aan dat als karton oogt, dus waarom nu niet een nieuw servies met de uitstraling van teakhout? Het ligt anders. Gisteravond zat ik met een pak bisquitjes onder handbereik een stapeltje ‘De vrouw en haar huis’ door te bladeren. Oude tijdschriften geven vaak obscure geheimen prijs en we lezen over wilde plannen waarvan sindsdien nooit meer iets is vernomen.

Con Amore:'Tectona'


  

 

 

 

 

 

 

laatste editie

serviezendomein.nl

archief

register

overzicht serviezen

tijdbalk

ontwerpers

producenten

kent u dit servies?

serviesverhalen

collectie

wij zoeken

een link naar

reacties

home

 

Hier wordt de inhoud voor id "wrapper" weergegeven