hoogste vak:
Sphinx:
'Strand' en 'Tilly'
tweede vak:
bord en kopjes van
Chris van der Hoef en
'Serail' theeset
derde vak:
Société Céramique:
onbekend en 'Norwich'
vierde vak:
Sphinx: schaal
'Limburg'
en 'Geha' theeset
vijfde vak:
Sphinx: 'Ineke'
onderste vak:
Sphinx: 'Caprice' en
Société Cér.: 'Gloria'
Natuurlijk zijn er nog veel meer en vast ook veel mooiere vitrinekasten te koop in de wereld. Wie wil niet het Bauhaus-meubel van Marcel Breuer uit 1924 of een ovale designvitrine van LA Vetreria uit Italië?
Een beetje verzamelaar grijpt zijn kans en spaart ze allemaal. Ik ben voorlopig zeer tevreden met de fraaie en betaalbare
vitrine van Siletsy.
Servies met 'duizendjes-modern'-motief van
Chris van der Hoef
en
'Serail' (1925) van
Willem Rozendaal
LED-spotjes, voor het milieu
Een vitrinekast kopen... Dat is makkelijker gezegd dan gedaan. De meeste vitrines zijn zo treurig dat het geen zin heeft om er een van aan te schaffen. Je wilt er toch niet naar kijken.
Uiteindelijk stond er een vitrine op internet die de moeite waard leek, op de site van de firma Siletsy. Wij reden naar hun toonzaal in Asperen (vlak bij het Glasmuseum in Leerdam) en vonden een hele verzameling stijlvolle kasten. Onze keuze viel op een neutrale, strakke kast met twee glazen schuifdeuren. Voor de verlichting kozen we LED-spotjes, voor het milieu.
De Sphinx
Edmond Bellefroid:
'Ineke'
ca. 1933
Das Bauhaus
Marcel Breuer:
Vitrine
1924
Siletsy
'Premium' Vitrinekast
86 x 44 x 198 in zwart
4 x LED spot
De kasten puilen uit en de berging is tot de nok toe gevuld. De collectie begint serieus te worden. Een zekere trots overvalt je en daarmee gepaard gaat de behoefte om een deel van het moois te tonen. Een 'coming-out' voor het serviesgoed dus. En voor mij: weg met het Malle-Pietje-gevoel iedere keer als ik iemand meeneem naar de berging om daar te midden van fietspompen en kerstversiering naar kopjes van Van der Hoef te kijken!
Er komt een vitrinekast.
Vitrinekast
Hier wordt de inhoud voor id "wrapper" weergegeven