Trendy

Sandra werkt samen met haar collega’s Silvie Siegl, Judith Giefing en Lilith Matthews. Ook zij hebben een serieuze opleiding in de keramiek achter de rug. De professionaliteit van het team laat zich hun collectie aflezen. Alle objecten zijn fijnzinnig ontworpen met veel gevoel voor stijl en bovendien perfect uitgevoerd. Trendy en tijdloos tegelijk.

ovens
feinedinge:
theepot model 'Alice'
339b

Margaretenstraße

Sinds kort is Feine Dingen gevestigd aan de hippe Weense Margaretenstraße. In de trendy, minimalistisch gestylde ruimte kunnen de artikelen smaakvol worden geëtaleerd. Alles komt uitstekend tot zijn recht.


btn vooruit

btn home
achteruit
0342

theepotOok in Amsterdam

Inmiddels is het merk internationaal doorgebroken en in steden over de gehele wereld te koop. We kwamen het zelfs in Amsterdam tegen in …. een klein maar fijn winkeltje aan de Haarlemmerdijk. Was feinedinge voor ons nog nieuw, Vivian Hann, de eigenares van de winkel kende Sandra Haischberger al jaren en vertegenwoordigt feinedinge sindsdien enthousiast. Haarlemmerdijk 102 in Amsterdam, www.vivianhann.comFerme ovens

De hele lijn van objecten wordt niet alleen verkocht in de winkelruimte, maar wordt er ook gemaakt. Ferme moderne ovens staan midden in de ruimte. Daaromheen stellages met biscuit dat nog afgebakken of geglazuurd moet worden en natuurlijk de verse voorraad die klaar staat voor verkoop of verzending. Niets wordt voor het oog van de wereld verborgen gehouden.
bolvazen

Hoe porselein te vervaardigen is allang geen geheim meer. Dat je met de juiste verhoudingen kaolin, veldspaat en kwarts in een 1000 graden hete oven een eind komt, staat op menige internetpagina te lezen. Maar dat het heel veel werk is om iets moois en gaafs uit de oven te krijgen kan iedere keramist bevestigen. Haischberger en haar team laten zich daardoor niet afschrikken.


334
feinedinge

Sandra Haischberger

Sandra Haischberger werkt aanvankelijk als lerares Engels en gymnastiek. Het werk boeit haar maar matig. Ze besluit de handoek in de ring te werpen en zich in te schrijven aan de Weense hogeschool voor toegepaste kunst. In 2005 heeft ze haar opleiding afgerond inclusief masterclasses bij beroemde keramisten. Ze start een eigen bedrijfje, een klein atelier annex winkel voor keramiek. Haar fascinatie voor het ambachtelijke werk kan ze zo in de praktijk brengen en – naar zij hoopt – doorgeven aan komende generaties.

porzellanmanufaktur feinedinge


 
 

laatste editie

serviezendomein.nl

archief

register /

overzicht serviezen

tijdbalk

ontwerpers

producenten

kent u dit servies?

serviesverhalen

collectie

wij zoeken

ruilen?

een link naar

reacties

home