Meindertsma-Flax-Chair
BarabaraServies uit Villa Necchi Campiglio geïdentificeerd.

Afgelopen zomer bezocht Serviezendomein de Villa Necchi Campiglio in Milaan en zag daar prachtig servies. Helaas viel niet te achterhalen wie de ontwerper was geweest en waar het was gemaakt. Jan Huizenga vond vergelijkbaar servies op eBay en stuurde de informatie door. Lees meer:

btn vooruit
naar pagina 2:
btn home
achteruit
Ginori-logo-klein
SenB-pp

Christien Meindertsma: Arita-porselein
gezien tijdens Dutch Design Week in EindhovenHay:
Vazen,
Scholten & Baijings,
gezien in het Arita-huis.

Kent u dit servies?

Naar aanleiding van het artikel over een Goudboon Goudblad-servies
stuurde Barbara Dekker uit Wassenaar een foto van een theepot met de vraag of deze ook tot de Goudboon-collectie behoort. Wij hebben geen idee, maar omdat op het deksel Goudboon staat moet het haast wel. Misschien weet u meer? Zo ja, schrijf het aan info@serviezendomein.nl
Bijvoorbaat dank. Kijk voor meer vragen over serviesgoed op de pagina's Kent u dit servies?
Meindertsma
Glasfabriek Leerdam:
ontbijtservies van persglas,
H. Berlage en P. Zwart,
1926,
Collectie Huis Sonneveld.

Christien Meindertsma: Flax Chair
gezien tijdens Dutch Design Week in Eindhoven

Meindertsma wint Dutch Design Award.

Het kon niet missen dat Christien Meindertsma een van de prijzen zou winnen tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven. Maar, ze kreeg hem niet binnen het kader van 1616 / Arita Japan. De jury viel en bloc voor haar Flax Chair. Ze ontving er zelfs de Future Award voor, de grote prijs voor het meest belovende ontwerp van de toekomst. De Flax Chair is een geheel biologisch afbreekbare stoel, gemaakt van vlas en PLA (een afbreekbare polyester). Bovendien is het ontwerp zó uitgekiend dat de hele stoel uit één plaat gemaakt kan worden zonder dat er reststoffen overblijven. En hij is nog mooi ook!

Sonneveld3276
RAM-ontbijtservies-H
Huis Sonneveld

Schuin tegenover het Rotterdamse museum Boijmans van Beuningen staan een paar bijzondere woningen. Eén daarvan is Huis Sonneveld, een modernistische villa uit begin jaren dertig. Het is een museum, maar daar merk je nauwelijks iets van. Alles is eraan gedaan om de indruk te wekken dat de villa nog wordt bewoond, zij het door bewoners met een bijzondere en stijlvaste smaak. Met grondig onderzoek en grote precisie is hier een tijdcapsule gecreëerd die de bezoeker terugvoert naar 1933, het jaar dat de villa werd opgeleverd. Prachtige lampen en meubels van Gispen en vooral glaswerk en serviezen uit Leerdam maken de illusie compleet.
Lees verder over Huis Sonneveld:

Scholten & Baijingswinkel in Amsterdam

Goed nieuws voor wie van eigentijds porselein houdt! Naast het Arita-huis, een steenworp afstand van het Rijksmuseum Amsterdam, heeft ontwerpersduo Scholten & Baijings een winkeltje geopend. Het porselein dat tot stand kwam in het kader van het project 1616 / Arita Japan is daar te koop. Vazen, kandelaars en serviesgoed, bijvoorbeeld uit de series Colour Porcelain en Paper Porcelain. Handig te weten zo vlak voor de feestdagen. Tot eind december 2016 kunt u een bezoek aan de winkel combineren met de Arita tentoonstelling in het naastgelegen Arita-huis. Adres: Ruysdaelkade 2-4 Amsterdam; winkel open van donderdag tot en met zaterdag van 10.00 tot 18.00 uur. Lees meer:

RAM-logo
W
Winnaar van de Dutch Collector Award 2016

Speciaal om het sieraardewerk van Theo Colenbrander te vervaardigen ging in 1923 in Arnhem de nieuwe Plateelfabriek RAM van start. Door de beste decoratieschilders aan te trekken, maar ook door onderzoek naar goede klei en de meest geschikte glazuren wist RAM Colenbranders ontwerpen mooier dan ooit uit te voeren. Het perfectionisme dat onder toeziend oog van de meester werd nagestreefd, maakte helaas ook dat alles duur werd. Een economisch verantwoorde bedrijfsvoering bleek onmogelijk. Wilde de fabriek overleven dan moest de directie een manier vinden om aanvullende inkomsten te genereren. Als oplossing werd gekozen voor een nieuwe bedrijfstak gericht op het maken van gebruiksgoed. Lees verder over RAM:

najaar / winter 2016

RAM-special


 
 

laatste editie

eerdere edities

alle onderwerpen

overzicht serviezen

tijdbalk

wij zoeken

serviezendomein.nl

een link naar