Fair Trade Original
Sinds 2010 hebben Piet Hein Eek en Fair Trade Original de handen ineen geslagen. Fair Trade Original is niet alleen Importeur van producten uit ontwikkelingslanden, ze treedt ook op als producent. In ontwikkelingslanden laat ze tegen faire prijzen producten maken die soms door Westerse ontwerpers zijn bedacht. Afgelopen jaar resulteerde de samenwerking in Vietnamese manden en in vazen. Het succes deed smaken naar meer. Eek kwam met schetsen voor een servies. Geen gewoon servies, maar een uitgesproken DIK servies.
Lees verder:
Reacties
De eerste nummers van serviezendomein.nl zijn enthousiast ontvangen. Talrijke geïnteresseerden bezochten inmiddels onze site. Over de mail kregen we leuke reacties die we graag met u delen. Lees verder:
Laat ons ook uw mening horen: info@serviezendomein.nl
Drenthe
Bij de allervriendelijkste verkopers en ook nog eens voor een alleraardigste prijs kocht ik het bovenstaand servies op de Utrechtse Verzamelbeurs. Lelijk, lelijk, lelijk. Althans dat was mijn eerste reactie toen ik het thuis uitpakte om te fotograferen. Tot mijn verbazing bleek het servies wel heel fotogeniek. Op vrijwel ieder plaatje lacht het je met een robuust zelfvertrouwen tegemoet. Langzaamaan ben ik dit schoolvoorbeeld van de hang naar het authentieke en het handgemaakte in de jaren zeventig gaan waarderen.
Cor van Tricht maakte de Drenthe in 1976 voor Potterie de Driehoek in Huizen.
Lees verder:
De toekomst is nu!
In het april-nummer schreven wij over ‘Metropolis’, de vooroorlogse verbeelding van de stad in de toekomst. Maar.... we leven inmiddels in die toekomst! Al is de stad nog niet af, toch willen wij in kaart brengen waar de ontwikkelingen ons voeren. Wat is de actuele stand inzake het Nederlands serviesgoed? Vanuit ons porseleine torentje speuren we het land af naar de jongste generaties serviesontwerpers. Wat voor serviesgoed hebben zij de laatste jaren voor ons gemaakt?
Achtereenvolgens komen aan bod: Scholten & Baijings, Egbert-Jan Lam en Piet Hein Eek.
Lees verder:
Chris van der Hoef special
Chris van der Hoef maakt de eerste stapjes in het kunstenaarsleven aan de hand van zijn vader. Pa leert hem tekenen en schetsen. Direkt na de lagere school gaat hij als leerling in dienst bij het Atelier voor Bouwbeeldhouwkunst in Amsterdam. Hier wordt zijn vakmanschap voor het beeldhouwen gevormd en in een dwarse manier ook zijn smaak. Het atelier is gespecialiseerd in neo-barok, de stijl waartegen Van der Hoef zich de rest van zijn leven afzet.
serviezendomein.nl
nummer 3
5 Mei
2011